گیسو

گیسو

گیسو

گیسو

چرا حتی یک سؤال مناظره ریاست جمهوری فرهنگی نبود؟!

نخستین مناظره بین کاندیداهای دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری، در شرایطی ساعاتی پیش برگزار شد که هیچ پرسش فرهنگی در ذیل این مناظره مطرح نشد و هیچ تدبیر و طرحی برای بحث و بررسی درباره مسائل فرهنگی و بررسی راهکارهای کاندیداها در این حوزه وجود ندارد؛ رویکردی که قطعاً خلاف مصالح کشور و خلاف بیانات مکرر رهبر انقلاب پیرامون اهمیت حوزه فرهنگ است.
 
به گزارش «تابناک»؛ نخستین مناظره میان کاندیداهای دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در حالی عصر امروز با محوریت مباحث اجتماعی با حضور شش کاندیدای حاضر این صحنه برگزار شد که تصور می‌شد و انتظار می‌رفت، شاهد یک مناظره فرهنگی ـ اجتماعی باشیم و یا دست کم در ذیل مباحث اجتماعی، به چالش‌های فرهنگی نیز پرداخته شود؛ اما تا پایان این مناظره، حتی یک پرسش فرهنگی از کاندیداها نشد.
   
آن گونه که از پیش مشخص و اعلام شده، مناظره‌های بعدی نیز با محوریت موضوعات سیاسی و دغدغه‌های اقتصادی خواهد بود و در واقع، تنها فرصتی که امکان به چالش کشیدن برنامه فرهنگی کاندیداها و طرح مباحث مهم در این عرصه بود، از دست رفت. نیم نگاهی به برنامه تبلیغات انفرادی کاندیداها نیز نشان می‌دهد که هیچ برنامه تخصصی فرهنگی نیز برای بحث و بررسی برنامه کاندیداهای ریاست جمهوری در تلویزیون برای کاندیداها در نظر گرفته نشده است.
 
بی‌تردید، مباحث اقتصادی و سیاسی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است؛ اما اینکه بر عرصه فرهنگ نیز سایه افکند و این سایه آنچنان گسترانیده شود که مباحث اجتماعی تحت الشعاع حواشی سیاسی و اقتصادی قرار گیرد، نشان می‌دهد که طرح دقیقی برای جهت گیری مناظره‌ها تنظیم نشده و با وجود همه سازوکارهایی که شاهدش بودیم، اهمیت موضوعات و تعیین سطح اهمیت به قدر کفایت مورد توجه قرار نگرفته است.
 
حذف عملیِ مباحث فرهنگی از مناظره‌های انتخاباتی، در حالی رخ می‌دهد که رهبر انقلاب بارها بر اهمیت فرهنگ تأکید و حتی فرهنگ به اهمیت اقتصاد تلقی می‌کنند؛ اما با وجود این تأکیدات، فرهنگ حتی در سطح مناظره‌های ریاست جمهوری نادیده گرفته شده و درجه اهمیت اندکی برای این حوزه در نظر گرفته شده است.
 
با توجه به اینکه بسیار بعید به نظر می‌رسد برنامه تازه‌ای به تبلیغات انتخاباتی افزود شود، عملاً تنها فرصت طرح مباحث فرهنگی امروز از دست رفت و منطقاً کاندیدایی که در این زمینه پاسخگو نبوده، پس از انتخاب به عنوان رئیس جمهور نیز فرهنگ را در اولویت آخر قرار خواهد داد که کمترین پاسخگویی در قبال آن، از مسئول اجرایی اول مملکت انجام می‌شود.
 
ای کاش در زمان تنظیم این برنامه‌های تبلیغاتی، یک فراخوان عمومی داده می‌شد و از عموم صاحب نظران خواسته می‌شد تا نظریاتشان را درباره کیفیت برگزاری مناظره برای سازمان صداوسیما ارسال نمایند و این پیشنهادها در تدوین طرح نهایی برنامه های تبلیغات انتخاباتی تلویزیون لحاظ می‌شد، تا شاهد مغفول ماندن برخی امور بدیهی در برنامه‌های تبلیغات انتخاباتی نبودیم! 
http://www.tabnak.ir/
نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.